Még sincs meg az MSZP titkos csodafegyvere Orbán ellen

-

Tóth Bertalan szocialista politikus azt mondta, nem lesz Orbán kihívója 2018-ban.


„A kertbéli pletykák szerint Puch László már ki is jelölte a következő szoci miniszterelnök-jelöltet, aki mögé majd jól beáll mindenki. »Tóth Berci«lenne az állítólag” – számolt be a Mandiner két hónappal ezelőtt a szárszói találkozón hallottakról.

Az Index hétvégén kiderítette, az MSZP-ben nem csak csevegésszinten kezdődött meg a miniszterelnök-jelölt kiválasztása. Egy MSZP-s kör a legnagyobb titokban megmérte, a szocialisták közül ki jöhet szóba, kit lehetne felépíteni a következő esztendőkben, hogy 1-2 év múlva legyen esélye „berobbanni” és legyőzni Orbán Viktort.

Az jött ki, hogy Tóth Bertalan frakcióvezető-helyettes lehet az esélyes. Tóth Bertalan akkor még azt mondta, nem döntötte el, hogy lenne-e miniszterelnök-jelölt. (A párt elnöke, Tóbiás József az Indexnek annyit mondott, hallotta a Tóth építkezéséről szóló „legendát”, de szerinte az MSZP-ben nincs semmilyen casting, döntés meg még kevésbé.)


Nyári szenzációkeltés, hogy én leszek Orbán Viktor kihívója 2018-ban, nincs az MSZP-n belül miniszterelnöki casting

- nyilatkozta Tóth Bertalan kedd este az ATV-nek. Az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, az előválasztási rendszert dolgozzák ki, ő maga nem gondolkodik a jelöltségen.


Hirtelen jött ez a pletyka, nem élte bele magát abba a szituációba, hogy miniszterelnök-jelölt legyen.

Arról a felmérésről továbbra sem tud, amely őt hozta ki esélyesként.