Megsérült Fa Nándor társa

Fotó: MTI/MTVA / Th.Martinez

-

Körülbelül két hét múlva ér célba a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen Fa Nándor, aki az elmúlt napokban társa, Conrad Colman sérülése miatt egyedül irányította a Spirit of Hungaryt.


A magyar hajós pénteken reggel a fedélzeti videokonferencián keresztül adott interjúban elmondta: új-zélandi sporttársa vállsérülést szenvedett. Így újra „szólóban” vitorlázik, ez azonban nem zavarja, sőt, kifejezetten jól érzi magát, ugyanis a hajót is eredetileg így tervezte, és neki sem volt korábban társa. A vitorlás már elhagyta az Egyenlítőt, jelenleg az északi féltekén hajózik. Fa Nándor, aki nyolcadszor hajózott át az Egyenlítőn, jelezte, némi nehézséget okoz, hogy a víz rendkívül hínáros az időjárás pedig meleg, és a szél sem kedvező.

Fa Nándor beszélt a hajóról is, véleménye szerint a Spirit of Hungaryban komoly potenciál van, ezen a versenyen azonban még előjöttek a „gyermekbetegségek”, de a szerkezeti és egyéb lehetőségek nagyon erősek, könnyen és jól vitorlázható. A magyar hajós beszámolójából kiderült, hogy a századik versenynaphoz közeledve hiányzik neki a szárazföld. Elmondta, ha kikötnek Barcelonában, egy étteremben, kellemes társaságban szeretne vacsorázni egy jót.

A Spirit of Hungary a hetedik helyen halad a versenyben, amelyet eddig három hajó fejezett be.