Mégsem lesz újabb Mayweather–Pacquiao meccs

Fotó: Getty Images / Al Bello

-

Mégsem megy bele a Manny Pacquiao elleni visszavágóba Floyd Mayweather, aki múlt vasárnap egyhangú pontozással győzte le Fülöp-szigeteki ellenfelét.


A 38 éves amerikai két nappal ezelőtt még azt mondta, vállalja, hogy újra a kötelek közé lépjen Fülöp-szigeteki riválisával, aki, mint a találkozó után nem sokkal kiderült, sérült vállal állt ki a Las Vegas-i küzdelemre.

Mayweather a Showtime-nak adott interjúban – amelyet szombaton mutatnak be – elmondta, csalódott Pacquiaóban a történtek miatt, és nem akar még egy hasonló esetet. Ugyanakkor hozzátette, a szorítóban egyáltalán nem érezte, hogy ellenfele sérült lett volna:


Gyors volt a jobb keze, gyors volt a bal keze, erősen ütött, kifogások, kifogások...

Pacquiao – akinek vállában elszakadt a rotátorköpeny (a vállízületet körülölelő négy lapos ín), amelyet azóta már meg is operáltak – Nevada állam sportbizottsága megbüntetheti, vagy eltilthatja, mivel a mérkőzés előtt nem számolt be arról, hogy sérülten lép szorítóba.

A 16 800 férőhelyes MGM Grand Garden Arenában az 1500 dolláros (428 ezer forint) jegy volt a legolcsóbb, az igazán tehetősek pedig 10 ezer dollárért (2,8 millió forint) válthattak belépőt az összecsapásra. Mivel Pacquiao a meccs előtt nem közölte, hogy sérült, a nézők akár perelhetnek is ezért.

Egyelőre nincsenek pontos adatok, ám az már a csata előtt biztos volt, hogy az amerikai minimum 120 millió, ellenfele pedig legalább 80 millió dollárral gazdagodik, egyes becslések szerint a végösszeg előbbinél 150-180 millió, utóbbinál pedig 100-120 millió dollárt tesz majd ki.