Mégsem kell újra KRESZ-vizsgát tenni? (Frissített: NFM-kommentár)

Fotó: MTI/MTVA / Czeglédi Zsolt / MTI/MTVA / Czeglédi Zsolt

-

Mégsem kell újra vizsgázniuk azoknak, akiknek már jogosítványuk? Az ORFK cáfolja, hogy valaha mondtak volna ilyesmit.


Sietve cáfolta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azt a futótűzként terjedő hírt, amely szerint a KRESZ új módosítása miatt mindenkinek újra le kell majd tennie a vezetői vizsgát. A Magyar Nemzet egy 2014-es, az ORFK szóvivőjének tulajdonított nyilatkozatra hivatkozott, amely szerint a KRESZ esetleges módosítása után mindenkinek újra el kellene végeznie a tanfolyamot, és vizsgát kellene tennie.
Ilyen nyilatkozatot az ORFK szóvivője sem 2014 előtt, sem azóta nem tett – szól a korrekció.
Az ügyben kerestük az ORFK-t, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.
Szó sincs arról, hogy újra kellene vizsgáznia minden járművezetőnek, ha majd módosulnak a KRESZ-szabályok – mondta Kiss Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke az MTI-nek. A KRESZ áttekintése régóta tart, és még akár egy-másfél év is eltelhet, mire a szabályok módosulnak.
A napirenden lévő javaslatok a környezetkímélő elektromos autók elterjedését segítenék, ezek a járművek behajthatnának a buszsávba, a környezetvédelmi övezet tábla rájuk nem vonatkozna. Az autópályán és autóúton torlódás esetén mindenkinek használnia kellene az elakadásra figyelmeztető lámpajelzést, szó van a sebességhatárok emeléséről azokon az utakon, ahol minden körülmény ezt megengedi, például jó minőségű az út, kevés baleset történik – sorolta az NFM sajtófőnöke.