Mégsem kapott levelet Kubatovtól az ügyészség

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Nem került az ügyészség birtokába Vizoviczki László Kubatov Gábornak írt levele, amelyet a Fidesz pártigazgatója állítása szerint átadott a bűnüldöző hatóságoknak – derül ki a legfőbb ügyész MSZP-s képviselők kérdésére adott írásos válaszából.


Bár Kubatov Gábor korábban azt nyilatkozta, hogy átadta a bűnüldöző szerveknek azt a levelet, amelyet Vizoviczki László írt neki, az érdekes módon még sincs az ügyészség birtokában. Ez derült ki Polt Péter legfőbb ügyész válaszából, amelyet Molnár Zsolt és Bárándy Gergely szocialista képviselők írásbeli kérdésére adott – írja a Mandiner.

Mint Polt kifejtette: nyolc oldal terjedelemben foglaltak le levéltöredékeket Vizoviczki László Kubatovhoz írt leveléből, azonban


nem állapítható meg, hogy a bűnjelként lefoglalt irat megegyezik-e azzal a levéllel amelyről Kubatov Gábor (...) azt nyilatkozta, hogy átadta a bűnüldözési szerveknek, mivel az nem került a Központi Nyomozó Főügyészség birtokába.

Staudt Gábor jobbikos képviselő ugyanerre vonatkozó kérdésére Polt még azt is hozzátette, hogy az ügyészségnek nincsenek információi a levél sorsáról.