Mégsem kap irodát a Nyílt Társadalom Alapítvány pécsi partnere

Fotó: Polyák Attila

-

Nem adják ki a pécsi Nappali nevű hely galériáját az Emberség Erejével Alapítványnak, a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány helyi partnerének. Ez azután derült ki, hogy a pécsi Fidesz felszólította az embereket, ne szerződjenek a szervezettel. Ez az alapítvány osztana több százezer dollárt dél-dunántúli civil projekteknek.


Mégsem rendezheti be az irodáját a pécsi Nappali nevű hely galériáján az Emberség Erejével Alapítvány, írja a Szabad Pécs. Ez az a szervezet, amely a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány új, dél-dunántúli programjáért felel. A Nappali csütörtökön a Facebookon jelentette be, hogy bár nagyra becsülik az Emberség Erejével Alapítvány munkáját, “a helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal” – írja az Abcúg.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szombaton kérte a pécsieket, hogy “lehetőség szerint ne adjanak lakhelyet” Pécsen ingatlanjaikban “a Soros György-féle kampányközpontnak”. Páva Zsolt fideszes polgármester közös nyilatkozat elfogadását is javasolta a közgyűlésnek. Ebben felkérnek


minden pécsi polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország és szeretett városunk, Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédkezzen Soros György tervének megvalósításában.

Kerestük az ügyben az Emberség Erejével Alapítványt is, ahol azt mondták, néhány óra múlva kiadnak egy közleményt a témában, addig viszont nem válaszolnak további kérdésekre. Ha megérkezik a közlemény, közölni fogjuk.

Korábban az Abcúg írta meg, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány új programot indít a dél-dunántúli és észak-alföldi régióban, ahol több százezer dollárt fognak szétosztani civil kezdeményezések között. A dél-dunántúli pénzek osztásáért az Emberség Erejével Alapítvány felel majd, és a tervek szerint kisebb léptékű projekteket fognak támogatni.

Az Emberség Erejével Alapítvány többek közt tanodát is működtet a városban, ahol néhány évvel ezelőtt mi is jártunk. Később ez az alapítvány szervezett képzést olyan tanároknak, akik tanácstalanok az iskolai erőszak és a kirekesztés kezelésében. Egy másik riportunkban erről is beszámoltunk.