Mégsem erőszakolták meg, csak szülei elől menekült az orosz lány

-Egy 13 éves berlini orosz lány, Liza még január 11-én azt közölte, hogy „délies kinézetű” férfiak 30 órára elrabolták és megerőszakolták.


Az esetről még az orosz külügyminiszter is beszélt, kritizálta Németországot. Azt is hozzátette, hogy a menekültválság miatt történhetett ez meg. Németországban élő oroszok tüntettek az eset miatt a hétvégén, az orosz médiában pedig olyan tudósítások jelentek meg, amelyek szerint Angela Merkel el akarja tusolni az ügyet, hogy ne kockáztassa a menekültpolitikáját.

A berlini ügyészség azonban megszüntette a nyomozást, mivel a lány telefonjának adatai alapján kiderült, hogy egy 19 éves barátjánál tartózkodott ebben az időpontban. A rendőrök a lány néhány holmiját megtalálták a lakásban, és a fiú is elismerte, hogy nála volt a lány. Szexuális bűncselekmény sem történt – írta az n-tv.de.

Mint kiderült a lány az egészet azért találta ki, mert az iskolájába bekérették a szüleit, hogy elbeszélgessenek velük Liza tanulmányi gondjairól; ő azonban nem akarta átadni az üzenetet, és elbújt szülei elől.