Mégsem épít hulladéklerakót Orbán Viktor apja Gánton

Forrás: MTI / Balázs Attila

-

Kedden lakossági fórumot tartottak volna Zámolyon, de ezen a Nehéz Kő Kft. már meg sem jelent. Hétfőn ugyanis visszaléptek a beruházástól.


A hulladékfeldolgozót a korábbi lakossági tiltakozás ellenére akarta megépíteni a miniszterelnök családjának érdekeltségébe tartozó Nehéz Kő Kft. a saját ingatlanán, Gánt-Gránás bekötőútja mellé. A területen egy korábban bezárt kavicsbánya működött. Az engedélyeztetési eljárás, amelyben évi 60 ezer tonna hulladékra kértek engedélyt több hónapja folyt.


A hulladéklerakóról kedden lakossági fórumot tartottak volna Zámolyon. Erre mintegy 50 ember érkezett, de fórum helyett egy dokumentumot olvastak fel, számolt be róla a feol.hu. E szerint a Nehéz Kő indoklás nélkül visszavonta engedélyezési kérelmét, amiről egy, a Környezetvédelmi Hatósághoz július 20-án - vagyis hétfőn - küldött beadványában nyilatkozott a cég,

A zöldhatóság hétfő délután négy órakor értesítette a környező települések önkormányzatait és még néhány illetékes hatóságot, hogy a Nehéz Kő Kft. visszavonulót fújt, írja a Magyar Narancs.