Mégsem adja fel a fekete ruhás nővér

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

A Népszabadságnak úgy nyilatkozott, hogy "ha április 15-én befeketedik az ágazat, akkor van miért folytatni, ha nem, nincs".


A fekete ruhás nővérként ismert Sándor Mária mégsem adja fel a küzdelmet az egészségügy helyzetének javításáért. A Népszabadságnak adott interjúban azt mondta, ha április 15-én fekete ruhát öltenek az egészségügyi ágazat dolgozói, akkor van értelme folytatni a megkezdett munkát.


Szombaton még arról írt blogjában, hogy feladja, hiányolta ugyanis az egészségügyi vezetők és a szakszervezet kiállását, egyúttal arra kért minden egészségügyi dolgozót és beteget, hogy fejezzék ki szolidaritásukat a pedagógusok április 15-i polgári engedetlenségi mozgalmával, és aznap öltözzenek ők is feketébe.

Most úgy fogalmazott, hogy „ha április 15-én befeketedik az ágazat, akkor van miért folytatni, ha nem, nincs. Egy évvel ezelőtt is maguk a kórházigazgatók nem engedték az embereket, hogy magukra húzzák a fekete trikót, szedették le a fekete pólós képeket a közösségi portálokról. Azóta sem látok semmilyen jobbító szándékot a vezetésben.”