Megrongálási tervvel segít a felcsútiaknak a Kétfarkú Kutyapárt

-

A település polgármesterét, Mészáros Lőrincet nem hozza lázba az ellenplakát, de többen háborognak.


Több mint 32 millió gyűlt már össze a nemzeti konzultációs ellenplakátokra. A Kétfarkú Kutyapárt.a Facebook oldalán azt írta, a gyűjtés péntek estig tart, de „túl sok pénzt már ne küldjetek!” A tervek szerint július elsejétől lesznek kint a kormány bevándorlásellenes szövegeire adott válaszok. Az egyik ezek közül Felcsúton lesz, azzal a szöveggel, hogy „Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeket”.


A Bors megkérdezte a település polgármesterét, mit szól a plakáthoz. Mészáros Lőrinc azt mondta, „a bevándorlás és ez a plakátdolog a politikáról szól, én ehhez nem tudok hozzászólni. Politikai ügyekbe nem is akarok belefolyni. Ha valaki kiteszi nálunk ezt a szöveget, nem hiszem, hogy bárki hozzányúlna.”

A lap munkatársai több emberrel beszéltek, van, aki szerint megosztja a falut a kérdés, egyes elmondások szerint többen is leszednék a plakátot, de az túl magasan lesz. Az egyik lakos szerint „sokáig nem marad sértetlen.” A plakáthely egy magánház udvarán van, a tulajdonos azt mondta, „felőlem nyugodtan mehet az egész”.