Megrohamozták a városházát a londoni tűzvész károsultjai

Fotó: MTI/EPA / Andy Rain

-

A Kensington and Chelsea kerületi városházánál tüntetnek annak a toronyháznak a lakói, amelyik teljesen kiégett a szerdai tűzvészben.


Betört a városházába ötven-hatvan ember a londoni Kensington and Chelsea kerületben. A délutáni tüntetés fajult el, amit azért tartottak, hogy a brit kormány adjon támogatást a szerdán kiégett toronyház lakóinak.
Theresa May bejelentette, hogy 5 millió fontot tett félre ételre, ruhákra és sürgősségi ellátmányokra. A Clement James Központ előtt, ahol a miniszterelnök ezt bejelentette, dühös tüntetők jelentek meg. Azt mondják, a hajléktalanná vált embereknek azonnali segítségre van szükségük, és követelik, hogy hozzák nyilvánosságra, hányan laktak a kiégett toronyházban. Mustafa Al-Mansur, a tüntetés főszervezője azt mondta a BBC-nek: a rendőrség elbarikádozta az épületet, és ez összecsapásokhoz vezetett.
A szerdai tűzvészben 70 ember tűnt el, a halálos áldozatok száma pedig 30 fölé emelkedett. A rendőrség nem talált arra utaló jelet, hogy szándékos gyújtogatás történt volna.