Megrendítő meccsen került előnybe a Chapecoense

Fotó: AFP / NELSON ALMEIDA

-

Telt ház előtt, érzelemdús meccsen a Chapecoense 2-1-re legyőzte a vendég kolumbiai Atlético Nacionalt a dél-amerikai Szuperkupa-párharc első mérkőzésén, melyen a brazil együttest ért decemberi repülőgép-szerencsétlenség áldozataira is emlékeztek.


"A Chapecoense és az Atlético örökre testvérek lesznek" - mondta a stadionban Chapeco polgármestere, a Nacional mezt felöltő Luciano Buligon, míg kollégája, a Medellínt irányító Federico Gutierrez arról beszélt, hogy december óta különleges kapocs köti össze a két várost: „Chapeco most már az otthonom, Brazília az otthonom. Ez a szörnyű tragédia testvériséget teremtett közöttünk."


A 22 000 fős publikum előtt a tragédia túlélői közül négyen, a brazil klub három játékosa és a rádiós kommentátor Rafael Henzel is szívszorító beszédet tartottak.

„Ne várj egy szerencsétlenségig, amíg kimondod, hogy szeretlek, hogy bocsánatot kérj. Ne várj, amíg lezuhan egy repülő, hogy ölelj, csókolj, s rájöjj, a szeretet mindig győz végül" - mondta Neto, a klub középhátvédje.

A két gárda mostani párharca a Recopa Sudamericanáért folyik, ugyanis az Atlético Nacional tavaly júliusban elhódította a Libertadores Kupát. A visszavágóra május 10-én kerül sor Medellínben.

A Chapecoense négy hónapja a Nacional elleni Copa Sudamericana-döntőre utazott, amikor repülőgépe - vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt - röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a kolumbiai klub kezdeményezésére a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) a Chapecoensét nyilvánította a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.