Megőrülnek az iPhone-okért

Fotó: AFP / ROBYN BECK

-

Megállíthatatlan az Apple: a cég okostelefonjai több pénzt termeltek, mint a Facebook és a Microsoft együtt.


Rekordot dönthet az idei karácsonyi szezonban is az iPhone-ok eladása, az okostelefonokat is gyártó Apple legalábbis optimista ezzel kapcsolatban. Úgy látják, hogy a tavalyi, 74,5 millió darabot is túlszárnyalják idén, és akár 75,5-77,5 milliót is eladnak az iPhone-okból.

A cég most közölte harmadik negyedéves adatait, és a számok kellemes meglepetést okoztak a piacon is. Elemzők ugyanis korábban már attól tartottak, a meredek emelkedés meredeken lassulhat. Ehhez képest a szeptember 26-án záruló három hónapban az Apple 31 százalékkal tudta növelni nettó bevételét. Az iPhone-okból az előző negyedévhez képest 22 százalékkal többet adtak el, 48 millió darabot. A telefonokat - köztük a szeptember elején bemutatott két új típust, a 6S-t és a 6S Plust - összesen 32,2 milliárd dollár értékben forgalmazták, ami meghaladja a Microsoft és a Facebook együttes negyedéves bevételét – emelte ki a Bloomberg.

Nem megy ennyire jól az iPad: a táblagép forgalma 20 százalékkal esett, így az előző negyedévben 9,88 millió darabot adtak el belőle.