Megoldódott a Titanic egyik rejtélye

Fotó: AFP / HAL GARB

-

Kate Winslet elismerte: az ajtódeszkán Leonardo DiCaprio is elfért volna, Rose rosszul ítélte meg a helyzetet, és halálba küldte Jacket.


Való igaz – írja az Independent –, mindenki úgy tartja számon, hogy Rose meg tudta volna menteni Jack életét a Titanic című filmben, de ehelyett hagyta megfagyni, és csak ő használta ki a vízben lebegő ajtódeszkát.

Kate Winslet játszotta Rose-t az Oscar-díjas filmben, a Titanicban, amelyben társadalmi osztályokon átívelő szerelem bontakozott ki a szerencsétlenül járt hajón, és most, 20 évvel később a színésznő elismerte, hogy a karakter bizony tévesen mérte fel a helyzetet. Winslet egy élő talk show-ban szerepelt. A műsorvezető, Jimmy Kimmel nem mulasztott el rákérdezni az ajtó-gate-re, rámutatva, hogy a jelenetben Rose hagyta meghalni barátját.

„Egyetértek – válaszolta a színésznő –, azt gondolom, elfért volna az ajtón.”

A rajongók évtizedeket töltöttek azzal, hogy bebizonyítsák James Cameron rendezőnek: Rose és Jack is túlélhette volna a hajó elsüllyedését, sőt egy pár még el is játszotta a jelenetet, hogy bemutassák, számtalan pozíciót felvehettek volna a szereplők, hogy mindketten megmeneküljenek. Még kártyázni is tudtak volna az ajtón, akkora hely volt.

Cameron ezt korábban azzal utasította vissza, hogy nem helyszűkéről volt szó, hanem arról, mennyit bír ki a deszka. „Amikor Jack feltette Rose-t a fadarabra, megpróbált maga is feljutni rá – nem volt őrült, nem akart meghalni –, de a deszka süllyedni kezdett” – mondta.

„Világos, hogy csak egy embert tudott megtartani a deszka, így Jacknek döntenie kellett, hogy Rose legyen az az egy ember” – állította a rendező.

De ha van is logika ebben, Rose vallomást tett, bűnös, és ezáltal mindannyiunkat megmentett a Titanic második részétől – zárul a brit lap tudósítása.