Megnyugodhatnak Pápa gyerekfocistái

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Illyés Tibor

-

Nincs veszélyben a Lombard bedőlése ellenére sem a pápai utánpótlás-képzés, mert másik egyesületnél működik.


Amint arról április elején beszámoltunk, önmagát jelentette fel négymilliárdos csalás miatt a Lombard Kézizálog Zrt. A cég futballcsapata, a Lombard Pápa Termál FC is nehéz anyagi körülmények közé került az ügy következtében. Lengyel Ferenc, a pápaiak vezetőedzője kipakolt a hétvégi vereségük után, elmondása szerint csoda, hogy játékosai járnak edzésre. Nem sokkal később menesztették.


Az a veszély fenyegetett, hogy a pápai utánpótlásképzés ugyanúgy járhat, mint ahogy a győri. Ott közel sem biztos, hogy jövőre is meglesznek a korosztályos csapatok, ám Pápán más a helyzet – írja az Utánpótlássport. Ott ugyanis a felnőtt klub és az utánpótlás más sportegyesülethez tartozik, a Lombard csupán bérli a Pápai ELC-től a korosztályos csapatokat. Utóbbi egyesületnek nincsenek pénzügyi gondjai.


Megnyugtathatok mindenkit, hogy változatlan körülmények között működünk tovább

– mondta a portálnak Tóth Péter ügyvezető-igazgató. „Teljesen különálló jogi személy vagyunk, csupán együttműködési szerződést kötöttünk a Lombarddal. Eddig is a TAO-bevételekből, az önkormányzat által nyújtott támogatásokból és saját, meglehetősen csekély bevételeinkből tartottuk fenn magunkat. Anyagilag teljesen önállóak vagyunk, nem függünk a az első osztályú klub helyzetétől” – tette hozzá Tóth.


Ha a Lombard Pápa Termál FC nem kap licencet az NBI-es indulásra, akkor csökkenhet a csapatok száma az utánpótlásban is. Tóth ezzel kapcsolatban kijelentette: „De nem jelentősen, hiszen korosztályaink többsége így is a másodosztályban indult eddig. A kötelező U16-os és U18-as NB I-es gárda pedig pofozógép volt inkább. (...) Nekünk eddig is picit túl magas volt a követelmény.

Az egyesület egyébként eddig 400 millió forinthoz jutott a TAO-rendszer révén, már írják újabb pályázatukat. A rendszerről bővebben itt olvashat.