Megnyerte idénybeli első tétmeccsét a Hertha

-

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 2-0-ra nyert a német kupa első fordulójában a legutóbb elődöntős, másodosztályú Arminia Bielefeld otthonában, így a legjobb 32 közé jutott.


A fővárosi csapat buszára vasárnap este rálőtt egy motoros Bielefeldben, a járművön nem tartózkodott egy játékos sem, csak a sofőr, de ő sem sérült meg.

A Hertha vonattal utazott a Bielefeld elleni kupameccs helyszínére, a busz a szállodából indult el, hogy felvegye a csapatot a bielefeldi pályaudvaron, amikor valaki egy motorról rálőtt a szélvédőre. Csak a sofőr tartózkodott a buszon, de ő sem sérült meg.

Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója a Kickernek elmondta: „Ez egy gyilkossági kísérlet volt, ugyanis pont a sofőrünk fejét célozta meg a motoros. A sofőr gyakorlatilag szembenézett a lövéssel, de szerencséje volt.”


Stieber Zoltán csapata, a Hamburg hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a negyedosztályú Carl Zeiss Jena otthonában vasárnap, a magyar középpályást nem nevezték a keretbe.

Szalai Ádám a 74. percben csereként lépett pályára a másodosztályú 1860 München elleni szombati mérkőzésen, ám nem tudott segíteni a Hoffenheimen, amely 2-0-s vereséget szenvedett.