Megnyeri a Bajnokok Ligáját a Veszprém

Fotó: MTI/EPA / GEORGI LICOVSZKI

-

Legalábbis Sterbik Árpád, a Vardar kézilabdacsapatának kapusa szerint.


Sterbik Árpád, a Vardar Szkopje 36 éves, egykor Veszprémben is szerepelt kapusa szerint nem lefutott a szombat esti kézilabda-BL-visszavágó, mégis úgy gondolja, hogy idén május végén magyar győzelem születik a Bajnokok Ligájának négyes döntőjében.

„Kutya kötelességünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy az elmúlt szombati fiaskónkat feledtetve megnehezítsük a veszprémiek dolgát, de négy góllal aligha fogunk győzni a magyar szurkolók előtt. Szerintem az elmúlt hétvégi volt a legrosszabb meccsünk az egész szezonban, pocsékul védekeztünk, egy csomó lehetőséget kihagytunk, ráadásul az én kapusteljesítményemre is csak egy közepest tudnék adni” – nyilatkozta a 2014-ben Szkopjéba igazolt Sterbik Árpád a Telekom Sporthír Szolgálatnak egy nappal a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágója előtt.

Sterbik úgy látja, hogy a Vardar az európai kézilabdaelit egyik leggyorsabban fejlődő csapata, de a helye egyelőre inkább van az 5–8. helyen állók társaságában, mint a Final Four szereplésre érdemes együttesek között. Már csak azért is, mert sérülések miatt hetek óta nem tudnak komplett csapattal kiállni.

A 2006-ban és 2008-ban a Ciudad Real (az Atlético Madrid elődje – a szerk.) játékosaként BL-győzelmet ünneplő kézilabdázó egyetért azokkal, akik szerint a négyes döntőben minden csapat tiszta lappal indul: csak az számít, hogy ki tud 24 óra leforgása alatt kétszer is csúcsjátékot bemutatni. És akkor ott van még a szerencsefaktor és a bíráskodás „minősége” is.

„Én még azt is megkockáztatom kimondani, hogy jó napokat kifogva éppenséggel a Szegedből és a Vardarból is lehetne BL-győztes, feltéve, hogy a Köln felé vezető úton az utolsó kanyarban nem kellene kiszállnia. Idén a tavalyinál is izgalmasabb lehet a hajrá, és az én tippem az, hogy egyet előrelépve a győztesnek járó trófeát Nagy Laciék fogják hazavinni” – jósolt Sterbik Árpád.

Értesülve arról, hogy a magyar csapat kapitánya és vezéregyénisége az elmúlt szombati találkozó után – meglepetéssel szolgáló szkopjei húzásra számítva – óvatosságra intette a csapattársait és a veszprémi drukkereket, Sterbik őszintén fogalmazott: „Amióta csak ismerem, Laci mindig is udvarias és diplomatikus ember volt. Ha valaki, hát ő tudja a legjobban, hogy a Veszprém Arénából szombaton este melyik csapat fog ünnepelve hazamenni, illetve búslakodva kibandukolni.”