Megnégyszereződtek a németországi menekültszállások elleni támadások

-

Németországban ebben az évben négyszer annyi támadás történt menekültszállások ellen, mint 2014-ben. Túlnyomó többségüket szélsőjobboldali indíttatásból követték el.


E gy pénteken kiszivárgott összesítés szerint Németországban az idén már majdnem 800 támadás történt menekültszállások ellen.

A szövetségi belügyminisztérium kimutatása alapján júliustól szeptemberig csaknem kétszer annyi incidens történt, mint tavaly egész évben: 313 esetet regisztráltak a hatóságok, míg 2014-ben 177-et.

Az idén eddig a rongálás fordult elő leggyakrabban, de volt 65 gyújtogatásos támadás és 60 további erőszakos bűncselekmény is.

Pénteken egyébként a Rajna-vidék–Pfalz tartományi Herxheimben ismeretlenek megpróbáltak felgyújtani egy üresen álló, menedékkérők elhelyezésére előkészített épületet, de a tetőablakokon keresztül behajított, gyúlékony folyadékkal töltött tartályok közül csak az egyik kapott lángra. A kár nem jelentős, de az épület új funkciójának kialakítása elhúzódik. Az épületbe 800 menedékkérőt költöztetnek.