Megmérték a világ legkövérebb emberét

Forrás: AFP

-

Teherautóval együtt 3600 kilogrammot nyom a mexikói férfi.


Megmérték a világ legkövérebb emberének súlyát, mivel korábban csak megbecsülni tudták, hogy fél tonna körül lehet. A férfi pontos súlya 590 kilogramm – közölte szerdán a mexikói Guadalajarában található Gastric Bypass klinika vezetője.

José Antonio Castaneda Cruz elmondta, hogy a páciens, Juan Pedro Franco testtömege elég aggasztó. Az orvos szerint egyéves orvosi kezelést igényel, hogy elérje a 80 és 90 kilogramm közötti ideális értéket.

Az ipari mérlegre egy teherautó állt rá, benne Francóval. A kijelző 3600 kilogrammot mutatott, ebből 3010 a jármű súlya, a különbség, 590 kilogramm a férfi testtömege.

Castaneda hangoztatta, hogy az adat alapján Juan Pedro Franco lehet a világ legkövérebb embere. A 23 éves férfit kedden szállították a közép-mexikói Aguascalientesből a klinikára egy erre a célra különlegesen kialakított furgonban.

A gyomorszűkítő műtétekre specializálódott sebész, aki eddig több mint 8000 ilyen beavatkozást hajtott végre, elmondta, hogy számos vizsgálatot elvégeztek már a páciensen, aki a kóros elhízáson kívül 2-es típusú cukorbetegségben és pajzsmirigy-túlműködésben is szenved.

Ezután zöld lámpát kapott a súlycsökkentő kezelés, amellyel a következő három hónapban 30-40 kilogrammtól kell megszabadítani a férfit, hogy a műtétet el lehessen végezni rajta – vázolta Castaneda.

David Espriu, az eset egyik szakértője szerint Franco ezzel bekerülhet a Guinness-rekordok könyvébe, ahol egyelőre a 2014-ben elhunyt, szintén mexikói Manuel Uribe a csúcstartó 560 kilogrammal, amit 2006-ban mértek.