Megmenekült a méreginjekciótól a mozis gyilkos

-

Tizenkétszeres életfogytig tartó és további 3318 évi börtönbüntetésre ítélte az illetékes bíró James Holmest. Az elítélt semmilyen feltétellel nem helyezhető szabadlábra.


A férfi három éve a Colorado állambeli Aurora egyik mozijában agyonlőtt 12 embert, további 70-et pedig megsebesített.

Carlos A. Samour bíró ítéletében szembeállította a 27 éves Holmes kegyetlen tettét az esküdtszék egy tagjának könyörületességével, mert az illető a testületben egyedül az életfogytig tartó börtönbüntetésre szavazott a halálbüntetés helyett, és a vádlott így megmenekült a méreginjekcióval végrehajtandó legsúlyosabb büntetéstől.

Miután ez az egy esküdt az életfogytig tartó börtönbüntetésre szavazott, a bíró sem hozhatott más ítéletet. Samour fél órán át arról beszélt, miért tartja jónak ezt az igazságszolgáltatási rendszert, és hogy ez a büntetőper szerinte miért volt igazságos. Egyes túlélők ugyanis méltatlannak tartják, hogy Holmest nem végzik ki, és szerintük viszonylag kényelmes élete lesz a rács mögött.

Az állig felfegyverzett, rendőrkommandós védőfelszerelést viselő Holmes 2012. július 20-án Denver Aurora nevű elővárosának Century 16 nevű multiplex mozijában, a Batman-sorozat legújabb részének éjféli bemutatóján nyitott tüzet a nézőtéren ülőkre