Megmarad a Corvinus, de a budai karokat lecsatolják

-

Azok a gödöllői Szent István Egyetemhez kerülnek. Tovább zajlik a felsőoktatás átalakítása. Van egyetem, amelyik ezzel nyer, van, amelyik nem.


A Figyelő kormányzati forrásból úgy értesült, a Budapesti Corvinus Egyetem továbbra is fennmaradhat, de a budai karokat a gödöllői szent István Egyetemhez kapcsolják.


A lapnak Palkovics László felsőoktatási államtitkár úgy nyilatkozott, a „múlt héten a Magyar Nemzeti Bankkal kötött stratégiai megállapodás sok minden korábbi vélelmet rendezett”.

A felsőoktatásban más változások is várhatóak, a Testnevelési Egyetem több tízmilliárdos fejlesztéséről dönt heteken belül a kormány, a TF egy teljesen új komplexumot kaphat. A Nyugat-magyarországi Egyetemnek (NYME) viszont lehetséges, hogy befellegzett a hallgatói létszámok csökkenése miatt. Az NYME karai más intézményekhez kerülhetnek, a soproni faipari és erdészeti kar pedig önálló intézménnyé alakulhat.

A Szent István Egyetemből az állatorvosi kar kiválhat, és önálló egyetem lehet belőle. A Károly Róbert Főiskola és az Eszterházy Károly Főiskola egyesülne, valamint csatlakozna hozzájuk a jászberényi pedagógusképzés is. A lap szerint egyesülhet a Szolnoki és a Kecskeméti Főiskola is.