Meglőtték a szíriai–német bokszbajnokot

Fotó: AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV

-

Kedden éjjel egy németországi étteremben meglőtték Manuel Charr nehézsúlyú ökölvívót. Nincs életveszélyben, de véget érhet a karrierje.


A szíriai szülőktől Libanonban született német profi bokszoló Essenben egy olyan illetővel találkozott, akivel – Charr barátja szerint – már korábban is nézeteltéréseik voltak. A vita lövöldözéssé fajult, a helyszínre riasztott mentősök és a járőrök az étteremben már csak a meglőtt, vérző Charrt találták – írja a Profiboksz.hu.


A sérülés nem tűnt súlyosnak, amikor a hordágyra rakták, a bunyós még magánál volt. A kórházban azonban hirtelen rosszabb lett az állapota, és azonnal operálni kellett. Közvetlen életveszélyről állítólag nincs szó, de az ügy nagy eséllyel véget vethet Charr karrierjének.A 30 éves bokszoló 31 meccset vívott, ebből 28-at megnyert, 16-ot KO-val. Négyszer kapott ki, az első vereségét Vitalij Klicskótól szenvedte el. A WBC-nél nemzetközi, mediterrán és balti bajnok volt. Korábban thai-bokszolt is, 17 évesen minden idők legfiatalabb német bajnoka lett, 2005-ben pedig világ- és Európa-bajnoki címet nyert.