Meglepő módszerrel figyelmeztet egy férfi a prosztatarák veszélyeire

-

A 44 éves brit férfi fényképét több mint 220 ezren osztották meg. A kétgyerekes apa sorstársai figyelmét akarja felhívni a tünetekre.


Egészen kitárulkozó képet posztolt magáról Facebook oldalán a 44 éves brit férfi, Kurt Jewson – hívta fel a figyelmet az Independent. A férfinek prosztata rákja van, így sztómazsákot kell hordania – amely a széklet és a vizelet felfogására szolgál –, a lábánál van egy katéter, de látszanak a hegek is a testén.


Ok, have been thinking about this for a while.Here I am in all my tubby, pale & middle aged (I'm 44) glory.I've got...

Közzétette: Kurt Jewson – 2016. január 28.

A kisgyerekes apuka leírta azt is, hogyan derült ki a betegsége. 2014 nyarán vér volt a vizeletében, elment orvoshoz, ahol azt mondták, ez valami fertőzés, majd elmúlik. A tünet el is múlt, azonban később kiderült, nem vírus volt, hanem a prosztatarák előjele. Ha az orvos akkor vért vesz, és elvégeztet rajta egy tesztet (és még csak nem is a végbélvizsgálatost), a betegséget sokkal korábban el lehetett volna kapni, és akkor más a kezelése is. Így viszont csak egy évvel később diagnosztizálták. Most még egy műtét és sugárkezelés vár rá.

Épp ezért tette most ki a képet, hogy felhívja sorstársai figyelmét, hogy a tünetekre figyelni kell. A prosztatarák ugyanis 8-ból egy férfit érint Nagy-Britanniában.

A családja támogatta az akcióját, a felesége csak annyit kérdezett, miért nem rakott rendet a kép készítése előtt. Fotóját több mint 223 ezer ember osztotta már meg.
Korábban a Telegraph vezető onkológusokkal szedte össze, mik a rák apró tünetei.