Megjelent a nyilvánosság előtt az észak-koreai first lady

-

Li Szol Dzsu hitvese, Kim Dzsong Un, Észak-Korea első számú vezetője oldalán volt látható a Kim Ir Szenről elnevezett stadionban tartott labdarúgó mérkőzésen hétfőn.


A szereplést általában kerülő Li Szol Dzsu férje társaságában részt vett a kommunista rendszer megalapítója, Kim Ir Szen születésnapját ünneplő egyik rendezvényen, a Kim Ir Szenről elnevezett stadionban tartott labdarúgó mérkőzésen, – jelentette a hivatalos észak-koreai média, amely a házaspárról készült felvételt is közzétett.Li Szol Dzsu, akinek a létezését 2011 júliusáig titokban tartották, az Unhaszu nevű észak-koreai együttes énekese volt. Először 2014 decemberében jelent meg a nyilvánosság előtt a Kim Dzsong Il halálának harmadik évfordulóján rendezett megemlékezéseken, amikor - eddig fel nem tárt okokból - kilépett az ismeretlenség homályából.

Észak-Korea szerdán ünnepli Kim Ir Szen, a japán megszállás elleni ellenállás hőse és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság alapítója születésének 103. évfordulóját. A jelenlegi észak-koreai vezető nagyapja halála évéig, 1948-tól 1994-ig irányította az országot. Kim Dzsong Un apja, Kim Dzsong Il 2011 decemberében történt halála után került hatalomba.