Megizzasztotta a Dunaharaszti a Fradit

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Sokáig úgy tűnt, hosszabbításra kényszerül a harmadosztályú csapat ellen a Fradi, végül a 92. percben sikerült továbbjutni.


Egy mérkőzése volt a Dunaharasztinak arra, hogy a címvédő Ferencváros ellen bizonyítson, a Magyar Kupa első fordulójában ugyanis még nincsen oda-visszavágó. Az NB III tizedik helyén álló csapat legutóbbi két meccsét megnyerte, és ez igaz a Ferencvárosra is, akik a Vasas és a Honvéd ellen gyűjtötték be a három pontot.
A Ferencvárosnak legutóbb a tavalyi Magyar Kupa elődöntőjében volt NB III-as ellenfele: akkor a legjobb négyig menetelő Budafokot összesítésben 12-2-vel ejtették ki. Ezt a mérkőzést is komolyan vették, hat ember ott volt a dunaharaszti kezdőcsapatban is a Honvéd elleni mérkőzésről.
Az első félidő eseménytelenül telt, a csapatok 0-0-val vonultak az öltözőkbe. A Ferencváros-játékosok autogramot osztogattak a kilátogató haraszti gyerekeknek, Dibusz Dénessel az élen.


Nem volt elég a lendület

A második félidő elején aztán rövid időn belül kihasználta mindhárom cserelehetőségét a Ferencváros. Pályára lépett a 18 éves Kundrák Norbert is, aki az előző szezonban két gólt is lőtt a Budafok ellen, mostanában pedig egyre gyakrabban kap meghívót a remekelő U21-es válogatottba. A vezetést viszont nem ő szerezte meg, hanem a hátvéd, Botka Endre, aki egy szöglet után fejelt a haraszti kapuba.
Az utolsó percekben többször is felugrottak az eső ellenére kilátogató nézők. Egy dunaharaszti szögletet követően Villányi a földre fejelte a labdát, a felpattanót pedig


Mészáros ollózó mozdulattal rúgta Dibusz kapujába. 1-1!

A 2x15 perces hosszabbítás azonban elmaradt, hiszen a 92. percben a másik oldalon is szöglet következett, Leandro pedig a kapuba csúsztatott. A Ferencváros 2-1-es győzelmével kiharcolta a továbbjutást, a következő fordulót október végén rendezik.