„Megismételt” döntővel folytatódik a focivébé

Fotó: / / /

-

A csoportmeccsek egyik legnagyobbnak ígérkező összecsapásával, a Spanyolország-Hollandia mérkőzéssel kezdődnek a küzdelmek a labdarúgó-világbajnokság B csoportjában.


Az A csoport másik mérkőzésén a nyitó brazil-horvát meccs után Mexikó és Kamerun játszik egymással, a találkozó 18 órakor kezdődik. A nap és valószínűleg a csoportmeccsek legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása azonban a Salvadorban rendezendő Spanyolország-Hollandia találkozó lesz, ami egyben a legutóbbi vébé döntőjének kvázi visszavágója. (Négy évvel ezelőtt a dél-afrikai világbajnokság döntőjében, Johannesburgban hosszabítás után Iniesta góljával a spanyolok nyertek 1-0-ra, ezzel megszerezték első világbajnoki címüket.) A spanyol válogatott ugyanúgy esélyes a végső győzelemre, mint legutóbb, de a hollandok is ott lehetnek akár a legjobb négy között. A két csapat a legerősebb összeállításában lép pályára a 21 órakor kezdődő mérkőzésen. A pénteki nap harmadik meccsén Chile és Ausztrália válogatottja csap össze, magyar idő szerint éjfélkor.  


Utózöngék - a bíró a hibás

Számítani lehetett arra, hogy a brazilok 3-1-es győzelmével végződött nyitómeccs után a horvátok - meg úgy általában mindenki - a játékvezetőn kérik számon a Fred ellen megítélt büntetőt. A 11-esnek azért volt jelentősége, mert Brazília az abból szerzett Neymar-góllal fordított. A 71. percben befújt 11-es miatt a horvát szövetségi kapitány és a horvát sajtó is felháborodott - nem alaptalanul. A brazil-horvát meccset, mint az összes csapat mérkőzését, a VS.hu íróválogatottja kommentálta. Vaderna Gábor Brazíliáról szóló írását itt és itt, Kovács Zoltán Horvátországgal kapcsolatos elemzését pedig e helyütt, valamint itt olvashatják.  


Még több vébé

A VS.hu világbajnoki aloldalán minden információt megtalál a világbajnokságról. A mérkőzésekről szóló percről percre tudósítások és a meccsösszefoglalók mellett valamennyi résztvevőről talál cikkeket és elemzéseket. Ha a VS.hu íróválogatottjának írásaira kíváncsi, ide kattintva olvashatja őket. A pénteken érdekelt csapatok közül Mexikót Kovács Péter, Kamerunt Fodor Péter, Spanyolországot Weyer Balázs, Hollandiát Szilasi László mutatja be. Chiléről Németh Róbert, Ausztráliáról pedig Mélyi József ír.   Arról se feledkezzen meg, hogy a VS.hu-n élő stand upos közvetítést hallgathat a vébé több meccséről! Legközelebb a hétfőn 18 órakor kezdődő Németország-Portugália mérkőzést követheti így, de ha a nyitómeccs közvetítését akarja felidézni, klikkeljen ide! A brazil-horvát meccsről nemsokára egy rövidebb változatot is meghallgathat a VS.hu focivébés aloldalán.