Mégis várni kell még a kormánynévsorra

Fotó: MTI/MTVA / Beliczay László / MTI/MTVA / Beliczay László

-

Lázár János múlt heti kijelentésével ellentétben mégsem ismertette Orbán Viktor az Országgyűlésben, hogy kiket jelöl miniszternek az új kormányba. Marad tehát az eredeti forgatókönyv: csak június 6-án lesz kormánynévsor.


Lázár János múlt pénteken egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon nyilatkozott úgy: „jövő héten tájékoztatja az Országgyűlést Orbán Viktor arról, kiket jelöl miniszternek az új kormányba”. Ezen a héten pedig a tervek szerint egyedül hétfőn ülésezett az Országgyűlés és ekkor napirenden volt a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslat is, vagyis a lehetőség adott volt, mégsem élt vele a miniszterelnök. A kormányfő környezetéből azonban úgy tudjuk, Orbán Viktor nem változtatott a korábban már ismertetett menetrenden. Ezen a héten véglegesíti a már megkezdett megbeszéléseket a leendő miniszterekkel. A kormánylista így június 6-ra készül el és néhány napra rá lesz teljes az államtitkárok névsora is.


A hétfői parlamenti ülésen egyébként a képviselők elfogadták a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt. Ezzel hivatalosan is eldőlt, hogy 9 minisztériuma lesz a harmadik Orbán-kormánynak. Ezek a következők:orbán-kormány_minisztériumok