Mégis Simicskáéké lehet a TV2, de még nincs vége

Forrás: MTI / VS.hu

-

A cégbíróság hétfő délben iktatta Simicska üzlettársának, Fonyó Károlynak a beadványát. Ebből több részlet is kiderül. A sztorinak még nincs vége.


A tévé két vezetője és formális tulajdonosa, Yvonne Dederick és Simon Zsolt tavaly a cégcsoport átszabásával közel járt ahhoz, hogy kiszorítsa Simicska üzlettársát, Fonyó Károlyt a TV2 mögött létrejött céghálóból, ám ez végül nem sikerült nekik.

A Népszabadság azt írja, a hétfőn iktatott dokumentumok alapján kiderült, nem Vajna, hanem Fonyó Károly lépett először, mikor október 13-án jelezte vételi szándékát. Ezt azonban nem hozta nyilvánosságra, megvárta, míg Vajnáék két nappal később bejelentik az adásvételi szerződés aláírását. Bár Fonyó azt állította, övé a TV2 Media Group Holdings Kft (a tévé vagyonkezelő cége), valójában csak két kicsi, formálisan a TV2-höz már nem tartozó vállalkozást szerzett meg. Ez a két cég a TV2 korábbi, szövevényes eladásában kulcsszerepet játszott (aprólékos részletezéssel itt olvashatja el a két cég szerepét).

Fonyó cégnyilvántartási beadványából az derül ki, hogy ezen két cégen keresztül formál jogot a TV2 Media Groupra – írja a lap. Arra a kérdésre pedig, hogy miért várt ki, egy névtelenséget kérő forrás azt mondta:


megvárták, hogy a légy beleessen a pókhálóba.

Vannak azonban kérdések: például, hogy Fonyóék kértek-e engedélyt az adásvételhez a Gazdasági Versenyhivataltól. Itt Andy Vajna van előnyben.

A TV2-nél most odabent sem egyszerű a helyzet: a székházban mindenki attól tart, hogy Fonyóék megjelennek átvenni a tévét, ezért Simonék biztonsági őrökkel védik a házat, a dolgozók is szigorú ellenőrzés után léphetnek csak be.