Mégis, mit kellene mondanunk Curryről?

-

Hónapok óta a Jordan-féle Bullshoz hasonlítjuk a mostani legjobb kosárcsapatot, a Curry-féle Warriorst. De ez az összehasonlítás nem fair, állítja az 1996-os olimpiai bajnok, Reggie Miller.


Már csak öt meccse maradt az NBA alapszakaszából a Golden State Warriorsnak, amely a Portland fölényes legyőzésével megszerezte a szezonbeli 69. győzelmét. A Warriors még megdöntheti a Michael Jordan-féle Chicago Bulls rekordját, azaz nyerhet 73 meccset az alapszakaszban, ám ehhez most már ötből négyet nyernie kell, miközben kétszer is találkozik a liga második legjobb mutatójával (64/12) rendelkező San Antonióval.

A Warriors vasárnap 136 pontot szórt a Portlandnek, Stephen Curry meg sem állt 39-ig, az idényben pedig egészen döbbenetes (természetesen NBA-rekordot jelentő) 378 triplánál jár. Ha a maradék öt meccsen nem sérül meg, átlépheti a négyszázas álomhatárt.Kézenfekvő, hogy a sajtó és a szurkolók összehasonlítják az egykori Bullst a rekordjára törő Warriorsszal, és nyilván mindként csapatnak vannak pártolói. Legutóbb Scottie Pippen, a Bulls egykori klasszisa jelentette ki, hogy húsz pont alatt tartaná Curryt, az akkori Bulls pedig egy rájátszásos párharcban (négy nyert meccsig) legyőzné a mostani Warrirost.

Steve Kerr, a Warriors edzője éppen Jordan (és Pippen) Chicagójában kosarazott, de nem bosszantotta egykori csapattársa kijelentése. Sőt, elviccelte a választ, mondván nem tudja, ő melyik csapattal lenne: „Nem kérdés, ha egymással játszana a két csapat, megvernénk minket, ők meg legyőznék őket.”Megszólalt viszont az egykori indianai fenegyerek, Reggie Miller is, és nagyon fején találta a szöget. Miller azt mondja, ez a kérdésfelvetés nem fair. „Mikrofont nyomtok volt klasszisok elé, és azt kérdezitek: Nos, mit gondolsz, hogyan boldogulnál Steph ellen? Isiah Thomast, Oscar Robertsont vagy Magic Johnsont a hihetetlen versenyzői alkata emelte a legnagyobbak közé, ezért nem fair megkérdezni tőlük, hogy meg tudnák-e állítani Curryt. Ha megkérdeznek engem, vajon azt mondom majd: 'Nem, ellene nem menne a játék'?”

NBA, alapszakasz:
Golden State Warriors–Portland Trail Blazers 136-111
Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 98-102
New York Knicks–Indiana Pacers 87-92
Brooklyn Nets–New Orleans Pelicans 87-106
Cleveland Cavaliers–Charlotte Hornets 112-103
Houston Rockets–Oklahoma City Thunder 118-110
Los Angeles Clippers–Washington Wizards 114-109
Minnesota Timberwolves–Dallas Mavericks 78-88
Orlando Magic–Memphis Grizzlies 119-107
Phoenix Suns–Utah Jazz 86-101
Los Angeles Lakers–Boston Celtics 100-107