Mégis ki hozta létre az Iszlám Államot? Obama és Hillary!

Fotó: AFP / MANDEL NGAN

-

Az amerikai republikánus elnökjelölti verseny politikusai a maguk módján keresik a választ a párizsi terrortámadás nagy kérdéseire.


A párizsi terrortámadásban rejlő üzenetekre teljes erővel csaptak le a republikánus elnökjelöltségért versengő amerikai politikusok. Donald Trump már bizonyította, hogy neki szinte mindenről ugyanaz jut az eszébe, amikor arról beszélt, hogy minden máshogy alakult volna Párizsban, ha több civil rendelkezik fegyverekkel.

Most egy másik republikánus jelölt, Rick Santorum is belevetette magát a terrorizmus témájába, és kijelentette, hogy Barack Obama elnök és a demokraták jelöltje, Hillary Clinton felelős az Iszlám Állam létrehozásáért. Santorum egész pontosan így fogalmazott Orlandóban egy szombati kampányrendezvényen:

„Hillary Clinton és Barack Obama döntéséből született meg az ISIS, mert a tábornokok és a tanácsadók javaslatait figyelmen kívül hagyva magára hagyták Irakot.” Santorum szerint Obama és Clinton az ország és a világ biztonságának a figyelmen kívül hagyásával döntött politikai kérdésekben.

A 129 halálos áldozatot követelő pénteki párizsi merényleteket az Iszlám Állam vállalta magára.

Rick Santorum a támogatásáról és az imáiról biztosította Franciaországot, és azt mondta: „ha jobb vezetőink lennének, segítenénk is.” A republikánus politikusnak szüksége is volt a nagy szavakra, ugyanis kevesebb, mint egy százalékon áll az elnökjelölti versenyben. A választóknak azt ígérte, az övé a legagresszívabb terv az Iszlám Állam és a terrorizmus globális visszaszorítására.


A párizsi terrortámadásról ide kattintva találja meg összes eddigi cikkünket.