Mégis játszanak kedden a belgák, de Portugáliában

Fotó: BELGA MAG / BRUNO FAHY

-

A brüsszeli robbantások miatt délelőtt lemondott mérkőzést, mégis megrendezik kedden a portugáliai Leiriában.


„Biztonsági megfontolásból és elővigyázatosságból Brüsszel városa azt kérte a szövetségtől, hogy mondja le a március 29-i Belgium-Portugália mérkőzést. Vörös Ördögeink meccse tehát, melyet a Baldvin Király Stadionban rendeztünk volna meg, elmarad" – tudatta szerdán délben a belga szövetség, majd kora délután kiderült: a találkozóra mégis sor kerül, a portugálokkal történt egyeztetés eredményeként Leiriában.

A brüsszeli törlésről a keddi robbantások miatt döntöttek előzőleg. A támadások miatt nem tartották meg a világranglistát vezető belga válogatott keddi, majd szerda délelőtti edzését sem, majd jelezték, hogy elmarad a keddre tervezett felkészülési találkozó. Délutánra azonban már zárt kapus tréninget tervez Marc Wilmots szövetségi kapitány.

A portugálok már szerdán délelőtt felvetették, hogy rendezzék meg náluk a meccset, de Wilmots akkor még határozottan elutasította ezt a lehetőséget.

A portugálok egy csoportban szerepelnek a magyarokkal a júniusi kontinenstornán Franciaországban, a két válogatott június 22-én, a csoportkör harmadik fordulójában találkozik Lyonban..

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban történt keddi robbantásokban az eddigi összesítés szerint legalább harmincegy ember vesztette életét, és nagyjából 260 személy sebesült meg.