Mégis Andy Vajnáé lesz a TV2?

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A Népszabadság szerint napokon-heteken belül tulajdonost válthat a TV2.


A lap szerint több érdeklődő is van, de Andy Vajna lehet a befutó. Az események azért pöröghetnek fel, mert hamarosan eldől, hogy ki mennyit szakít a 25 milliárd forintos állami hirdetéscsomagból, amelynek szétosztását a Miniszterelnökség felügyelete alatt álló Nemzeti Kommunikációs Hivatal koordinálja.


A másik fontos kérdés – amelyhez szintén politikai döntés kell –, hogy mi lesz a terjesztési díjjal. A két kereskedelmi tévé több milliárdot szedhetne be a kábelszolgáltatóktól, ám ennek keresztbe feküdt a kormány, amikor a reklámadó miatt háború folyt az RTL-lel – írja a lap. Az árképzést külön rendeletben szabályozza majd a kormány. Szeptemberben kerülhet leghamarabb napirendre a kérdés. A TV2 ebből 6-8 milliárdot remél, amivel helyrebillenhet a cég mérlege.

A vásárlásról sem Andy Vajna, sem a TV2 nem nyilatkozott. Simon Zsolt vezérigazgató és Yvonne Dederick gazdasági igazgató másfél éve vásárolta meg a kereskedelmi tévét a német ProSiebenSat1-től. Korábban is pletykálták, hogy a tévé Andy Vajna tulajdonába kerülhet.