Megirigyelte a LEGO az Apple és a Google székházát

Fotó: Niels Aage Skovbo

-

A tervek szerint 2019-re készül el az épület komplexum.


A világ egyik legnagyobb játékgyártója, a LEGO új központtal kíván csatlakozni a vonzó és inspiráló munkahelyek közé. A hosszú távú, öt-tíz éves beruházásra több mint 1 milliárd koronát, azaz közel 42 és fél milliárd forintot fordítanak - írja honlapján a cég.

A LEGO új dániai központjának helyszíne Billund, ahol a céget alapították 1932-ben. A város központjában épülő komplexum az irodaházak és a gyár mellett, ún. Lego emberek házát is fog tartalmazni, kutatási létesítményt, ahol az eddigi összes legóelem megtalálható lesz, és teszt-létesítményt, ahol az új technológiák fejlesztésével foglalkozhatnak majd.

Az épület legóelemekre emlékeztető építészeti megoldásokkal, valamint parkokkal és innovatív terekkel épül. Ezek inspirálóak lehetnek az új ötletek megszületésekor és erősíthetik az elkötelezettséget a cég iránt. A külső terek a látogatók kikapcsolódási helyszínei is lehetnek a játszóterek, parkok, a sport- és egészségközpont miatt. A tervek szerint az Apple vagy a Google látványos székházával vetélkedő komplexum 2019-re készül el.


A Lego-csoport világ szerte több mint 17 ezer főt foglalkoztat, amelyből több mint 4000 fő, 35 országból Dániában dolgozik. Itt történik a termékfejlesztés, a marketing és a minőségellenőrzés is. Központjai vannak még Enfieldben, Londonban, Sanghajban, illetve Szingapúrban. Magyarországon Nyíregyházán is van egy üzeme a játékgyártónak, ahol idén nagy bőrülés történt, 2020-ről 4000 főre emelkedett az alkalmazottak száma. Ebbe beletartoznak a gyári és irodai alkalmazottak is.