Megint nyomoznak az SZDSZ tartozása ügyében

-

Ismét nyomoznak az SZDSZ tartozásainak kapcsán a hatóságok. A szerdai Magyar Nemzet írt arról, hogy különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt nyomoznak ismét az egykori párt adósságainak ügyében.


A több százmillió forintos adósság miatt tavaly Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő tett feljelentést különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt.

Az SZDSZ más parlamenti pártokhoz hasonlóan 2008-ban vett fel hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól ingatlanvásárlásra. A pártnak az MFB csaknem 415 millió forintot folyósított állami kezességvállalással, de a liberálisok szinte egyáltalán nem törlesztették a kölcsönt – írta a lap.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője megerősítette, hogy az ügyben a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozó hatóság nyomozást megszüntető határozatát hivatalból hatályon kívül helyezte, és a nyomozás folytatását rendelte el. Ennek indoka, hogy a nyomozó hatóság a tényállást nem derítette fel teljes körűen, így a nyomozás megszüntetésére idő előtt és megalapozatlanul került sor – tette hozzá.

A nyomozás határideje május 14-e, és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda végzi. A folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban további tájékoztatást a nyomozó hatóság adhat – közölte Bagoly Bettina.