Megint megölt tizennyolc embert a Boko Haram

Fotó: AFP / STRINGER

-

Megtámadtak a Boko Haram terrorszervezet fegyveresei egy határ menti települést Délkelet-Nigerben, aminek következtében tizennyolc ember meghalt, és több mint tízen megsebesültek.


Az iszlamisták Nigernek a Nigériával határos Diffe nevű körzetében támadták meg Gogone települést, ahol mintegy száz lakóépületet felgyújtottak.


A saría radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram hat éve folytat fegyveres harcot, és 2015 elején jelentős területeket foglalt el három északkelet-nigériai szövetségi államban, illetve támadásait kiterjesztette a szomszédos államokra is. Csád, Niger és Kamerun segítségével a nigériai hadsereg visszaszorította a lázadókat. A frakciókra töredezett csoport az utóbbi időben a gerilla-hadviselésre tért át: falvakat rohant le, üzletek, piacok, buszpályaudvarok és iskolák ellen intézett támadásokat.

Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport legalább 17 ezer ember halálát okozta eddig a 175 milliós afrikai országban, és 2,5 millió ember menekült el otthonából a harcok elől.