Megint meghalt egy bevándorló Calais-nál

Fotó: AFP / PHILIPPE HUGUEN

-

Újabb migráns vesztette életét a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő csatornaalagút közelében a franciaországi Calais-nál, amikor megpróbált átjutni Angliába.


A harminc év körüli szíriai menedékkérőt hajnali fél 3-kor ütötte el egy autó az alagúthoz vezető autópályán. „A mentők gyorsan elszállították a helyszínről, miután mintegy száz, a helyszínen tartózkodó migráns esett nekik” – közölték a hatóságok. A férfit a calais-i kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe.


Hivatalos adatok szerint június 26. óta ez volt a tizenötödik alkalom, hogy egy bevándorló a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő csatornaalagút francia oldalán vagy annak közelében baleset vagy áramütés miatt meghalt.

Calais kikötővárosában és környékén a friss adatok szerint mintegy 5 ezer külföldi, elsősorban kelet-afrikai, afganisztáni, iraki és szíriai él illegálisan felállított sátortáborokban, arra várva, hogy a La Manche csatorna alatti alagúton áthaladó vonatokra felkapaszkodva, illetve a csatornát átszelő kompokon elbújva átjusson a túlsó partra. A szigorú francia bevándorlási politika miatt ugyanis a migránsok között az a vélekedés terjedt el, hogy Nagy-Britannia szívesebben fogadja be a menekülteket, mint Franciaország.