Megint meghalt egy akcióban egy rendőrkutya

-

Az eset ezúttal egy Las Vegas-i elővárosban történt, a kutya feladata egy fegyveres férfi elkapása lett volna. Néhány hónapja a párizsi rendőrök küldtek egy ebet a fegyverropogásba.


Két halott ember egy házban, lövöldözés az utcán, és egy imádott rendőrkutya halála munka közben – mindez egy háztömbön belül Las Vegas szomszédságában.

A rendőrséget a lakók értesítették a fegyverropogásról és egy fegyveres férfiről, aki az utcán sétált. Amikor a rendőrök megérkeztek és szembekerültek a fegyveressel, bevetették a K-9-es, kiképzett kutyát: "Kapd el a gyanúsítottat!". A Las Vegas-i rendőrkapitány beszámolója szerint lövések dördültek el a rendőrök és a férfi között, és a kutya meghalt.A fegyverest is lelőtték, kórházba vitték, a CNN tudósítása szerint nem lehet semmit sem tudni az állapotáról. A lövöldözés után két halottat, egy férfit és egy nőt találtak a közeli házban, de egyelőre még azt sem tudni, hogy a fegyveresnek volt-e köze a halálesetekhez.

A novemberi párizsi terrortámadás után egy rendőrségi akcióban ugyancsak meghalt egy rendőrkutya, és mint utóbb kiderült, a lövedék nem a terroristáktól származott.