Megint megbüntették az Újpestet

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / István Hajdu

-

Szurkolói miatt az Újpest 100 ezer, míg a Ferencváros 50 ezer forintos büntetést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától.


Az fb keddi ülésén az újpestieket a Paks elleni hazai bajnoki találkozó kapcsán marasztalta el, mert szurkolói megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak és valaki egy teli sörös poharat dobott a vendég kispad közelébe. A lila-fehér klubot érinti, hogy Brockhauser István technikai vezetőt a soron következő mérkőzésen a kispadtól és az öltözőtől is eltiltották. A ferencvárosiak szintén megbotránkoztató bekiabálások miatt bűnhődnek, ezek a Nyíregyháza elleni idegenbeli összecsapáson történtek.


A hírhez kapcsolódik, hogy Kovács Zoltán sportigazgató közös megegyezéssel távozott Újpestről. A klub a legutóbbi fordulót követően is komoly bírságot kapott szurkolói rendbontás miatt. Korábban az újpesti klub újabb pénzbírság kiszabása esetére a drukkerei kizárását helyezte kilátásba. Február végi közleményében azt írta a klub, hogy az első MLSZ-bírságra hárommeccses drukkerkitiltással reagálnak majd. Ha ezt követően is érkezik be bírság az MLSZ-től az újranyitott stadionban randalírozó szurkolók miatt, akkor az idény hátralévő hazai meccseiken nem játszanak nézők előtt. A klub kiemelte, nem célja kollektíve bűnösnek nyilvánítani a drukkereket.

Az MLSZ ezt követően jelezte: a versenyszabályzat szerint a „pályaválasztó köteles a mérkőzés megtartásához szükséges valamennyi engedély megszerzéséről gondoskodni”, valamint az éves biztonságtechnikai és pályahitelesítési jegyzőkönyvben megállapított nézőszámot (hazai és vendégszurkolók külön-külön feltüntetve) a rendező sportszervezet nem korlátozhatja”.