Megint kikaptak a pólósok, de nem bizonytalanodhatnak el

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

-

Az olaszoktól elszenvedett 5-4-es vereség után a spanyoloktól is kikapott két góllal a férfi vízilabda-válogatott a Volvo-kupán.


Volvo-kupa, 2. forduló:
Magyarország-Spanyolország 8-10 (2-4, 1-4, 4-2, 1-0)
a magyar góldobók: Vámos 3, Varga Dániel, Bátori 2-2, Erdélyi 1

A vasárnap rajtoló belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság főpróbáján Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége feledtetni igyekezett a nyitónapi balsikert, ennek megfelelően a vasárnapi álmos indulással szemben a spanyolok ellen vehemensen kezdett. Még fél perc sem pergett le, amikor Erdélyi Balázs a spanyol kapu jobb oldalába lőtt (1-0). Viszont hamar fordult a kocka, a rivális nemcsak egyenlített, hanem kihasználva emberelőnyös lehetőségeit elhúzott két góllal (1-3). Vámos Márton szépített, de egy újabb spanyol találat még belefért az első negyedbe (2-4).

A második nyolc perc rosszul kezdődött magyar szempontból, mert miközben a hazai próbálkozások nem sikerültek, a dinamikusan, gyorsan és görcsmentesen játszó vendégek újfent bevették Nagy Viktor kapuját, ráadásul kétszer is (2-6). A nagyszünet előtt a csapatkapitány Varga Dániel lőtte át a spanyolok védelmét, de erre is érkezett válasz, megint csak kétszer egymás után (3-8).

A harmadik negyedet Bátori Bence bombagólja vezette be, ám a spanyolok eredményesen fejezték be sokadik emberelőnyös akciójukat (4-9). Vámos nagy erővel lőtte jó helyre a labdát büntetőből, a hatásos felelet viszont ezúttal sem maradt el (5-10). A duplázó Varga célzott középről pontosan, majd Bátori révén sikerült még közelebb zárkózni (7-10).

Az utolsó felvonásban hosszú percekig érintetlenek maradtak a kapuk, itt is, ott is rendre rontottak a csapatok, mígnem a hajrában Vámos betalált, de ez csak szépségtapasz volt, a vereség tényén nem változtatott (8-10).

„Fontos, hogy nem volt veszélyes az emberelőnyös játékunk, emellett túl könnyen kaptuk a gólt emberhátrányból, a szoros emberfogásunk sem működött – nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak. – Nagy munka kell ahhoz, hogy öt nap alatt fejlődjön a csapat, a lövéspontosságon is javítani kell. A játékosoknak nem szabad elbizonytalanodniuk abban, amit csinálunk, mert az jó.”

A nap másik mérkőzésén:
Olaszország-Szlovákia 12-8 (5-3, 2-1, 3-1, 2-3)

A keddi program:
Spanyolország-Olaszország 18.00
Magyarország-Szlovákia 20.00

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont (20-13), 2. Olaszország 6 (17-12), 3. Magyarország 0 (12-15), 4. Szlovákia 0 (13-22)