Megint kibeszélt egy szocialista politikus

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

A korábbi pártelnök, Kovács László szerint az MSZP kieshet a parlamentből. Néhány nappal ezelőtt a szocialisták egy másik korábbi elnöke, Hiller István lepte meg párttársait azzal, hogy támogatólag beszélt a menekülthullám ellen épített kerítésről, mondván, senki sem talált ki még jobbat.


Kovács László a Magyar Időkben megjelent interjúban úgy vélte, nem a fiatalítással, a teljesítmény hiányával van a baj a szocialistáknál.

"Olvasom a közvélemény-kutatási adatokat, 10 százalék alá ment az MSZP, lassan az MSZP parlamentbe jutása is kérdésessé vált" - fogalmazott a szocialista politikus, aki szerint a támogatottság csökkenésének egyik oka a pártban lévő idősebb szakemberek háttérbe szorítása.

Ha arra jó vagyok, hogy nemzetközi konferenciákon, Európát érintő kérdésekben állást foglaljak, nem esik jól, hogy a saját pártomban nélkülözik a tanácsaimat, pedig az MSZP-t többször is választási győzelemre segítettem - panaszolta a volt külügyminiszter, utalva arra, hogy 2012-ben Mesterházy Attila volt pártelnök azt kérte, az idősebbek álljanak egy kicsit hátrébb, engedjék előre a fiatalokat.

Véleménye szerint a tehetségnek, a felkészültségnek, a tapasztalatnak és a teljesítménynek kellene számítani a pártban, mert ezek nélkül nem lehet jól működtetni a szervezetet. A volt szocialista pártelnök azt is kiemelte, nagyon fontos, hogy a pártvezetés hitelessége, tisztessége megkérdőjelezhetetlen legyen, ne kerüljenek gyanús, zűrös ügyekbe és megalapozott gyanú se merüljön fel velük kapcsolatban.

A fiatalításról szólva Kovács László kiemelte: olyan emberek vannak vezető helyen a pártban, hogy a választópolgárok legtöbbje fel sem tudja sorolni, kik az elnökség tagjai, és azzal sincsenek tisztában, hogy a parlamenti képviselők milyen pozícióban vannak.