Megint jön a látványhó

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Szerdán már +5 fok is lehet! Hétvégén viszont hideg lesz - derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.


Szombaton nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, este már a középső tájakon is kialakulhat havazás, hószállingózás. A Tiszántúlon alig várható csapadék. A Dunántúl északnyugati tájain 2-10, máshol lepeltől 3 cm-ig terjedő friss hó hullhat. A déli szél megélénkül. A Dunántúlon több helyen havas, síkos útszakaszokra készülhetünk. Reggel ismét erős fagyra számíthatunk -10 fok körüli értékekkel, délután is fagyos, igazi téli idő lesz -2 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra süt ki a nap. Hajnalban és reggel még szórványosan lehet hószállingózás, néhol ónos szitálás. A Dunántúlon megkezdődik az enyhülés, északon és keleten még fagyos maradhat a levegő.


Itt a hótérkép is


Hétfőn borongós időre számíthatunk, nyugaton szitálással, gyenge esővel, keleten hószállingózással. A reggeli -5 fokról délutánra +3 fok köré melegszik a levegő.

Kedden kezdetben lehet némi napsütés, majd egyre több felhő sodródik fölénk, és délután már kisebb eső, északkeleten ónos eső is előfordul. A csúcshőmérséklet kevéssel fagypont felett alakul.

Szerdától további enyhülés várható, miközben marad a felhős, gyakran csapadékos idő. Délutánonként +5, +7 fok körüli hőmérsékletek lehetnek, és több helyen megszűnhetnek a reggeli fagyok is.