Megint itt a tavasz

Fotó: MTI / Varga György

-

Ezért jók néha a hideg napok: újra lehet örülni a 15 foknak.


Csütörtök hajnalban néhol párás lesz a levegő, de a párafoltok hamar megszűnnek, napközben már országszerte derült, szikrázóan napos idő várható, eső nélkül. A reggeli 0 fok körül 9-15 fokra melegszik a hőmérséklet, kellemes kora tavaszi nap lesz - írja a Köpönyeg.hu.


Pénteken továbbra is sok napsütés várható, csak a fátyolfelhők szűrik a szép márciusi napsütést. Eső nem lesz. Az északnyugati szél egyre inkább megélénkül, 11 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és elvétve zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Élénk lesz a változó irányú szél. Kissé visszaesik a hőmérséklet: délután 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap változóan felhős idő lesz, gyakran megnövekvő gomolyfelhőkkel. Elszórtan lehet zápor. Újra erősödik a nappali felmelegedés: 11 és 17 fok közötti maximumokkal.

Hétfőn átmenetileg megerősödik az északnyugati szél és erősen megnövekszik a felhőzet, záporok csak elszórtan alakulnak ki. 10-14 fok várható.