Megint hadikórházra hasonlít az Arsenal öltözője

Fotó: BACKPAGE IMAGES Ltd / MICHAEL ZEMANEK

-

A hétvégi bajnokin újabb három kulcsjátékosa sérült meg a londoni csapatnak, ahol alig maradt egészséges focista.


A Norwich elleni bajnokin előbb Laurent Koscielnyt kellett lecserélni sérülés miatt, majd a combizmával bajlódó Alexis Sáncheznek is le kellett jönnie egy óra játék után. Santi Cazorla csak azért fejezte be a pályán a meccset, mert Arsene Wengernek már nem volt több cserére lehetősége.A legkomolyabb, egyben legkellemetlenebb problémát Alexis Sánchez sérülése jelenti. A chilei támadó már a keddi Dinamo Zagreb elleni BL-mérkőzés után panaszkodott, hogy fáj a combja, Wenger ennek ellenére a kezdőbe állította a hétvégi bajnokin.

„Elvesztettük Alexis Sánchezt. Nem tudom, meddig kell nélkülöznünk, de ez nagy csapás számunkra. Azt mondta, rúgást kapott a combhajlító izmára, de attól tartok, nem ez a teljes igazság” – mondta a meccs után Wenger, aki szerint komolyabb a baj.
Ha ez igaz, a támadónak a jövő héten ki kell hagynia az Olimpiakosz elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-meccset, amelyet az Arsenalnak meg kell nyernie, hogy továbbjusson a csoportjából. Ha ez nem sikerül, Wengernek várhatóan komoly kritikákkal kell majd szembenéznie, amiért feleslegesen kockáztatta a chilei légiós szereplését.


Alexis Sánchez a combjához kap, újabb sérült az Arsenal keretében


Már többször beszélt róla, hogy „munkamániás” csatárának szüksége lenne a pihenésre, és a Norwich elleni meccs remek alkalom lett volna rá, hogy ne küldje pályára, ezért érthető, hogy az újságírók a meccs utáni sajtótájékoztatón szóba hozták a témát.

„A játékosok azért vannak, hogy játsszanak, nem azért, hogy pihenjenek, amikor az újságírók úgy döntenek, hogy pihentetni kellene őket" – válaszolta erre a tréner.

Érdekes párhuzam a Sánchez-ügyben, hogy a chileinek 2012-ben, még a Barcelona játékosaként volt egy kísértetiesen hasonló sérülése. Ahogy most, úgy akkor is pihenés nélkül játszott a klubjában és a válogatottban is, ami oda vezetett, hogy egy Sporting Gijon elleni bajnokin combizomsérülést szenvedett, amit Pep Guardiola látványos dühkitöréssel fogadott, számon kérve Sánchezt, hogy miért nem szólt, hogy nem fogja bírni a lába a terhelést.A Sky Sports riportere is azt kérdezte, ha a hét közben sérülésre panaszkodott a játékos, miért kellett hétvégén is terhelni? „Mondhatja, hogy ez egy probléma, de nincs sok választási lehetőségem. Szerettem volna pihentetni, de kijelentette, hogy nincs semmi gondja” – válaszolt Wenger.

Valóban nincs sok választása, ugyanis a hétvégi hárommal kilencre emelkedett az Arsenal aktuális sérültjeinek listája:Ennél is ijesztőbb statisztika, hogy a csapat 24 mezőnyjátékosa közül Joel Campbell az egyetlen, aki még nem volt sérült az idei szezonban. November elején az Arsenal még második volt a bajnoki tabellán, és igaz, hogy még mindig negyedik (és csak két pontra van az éllovasoktól), viszont október 24., az Everton elleni 2-1-es siker óta lejátszott hét mérkőzésből csak a Swansea elleni bajnokit és a Dinamo Zagreb elleni BL-meccset tudta megnyerni a csapat.

A klubnál évek óta visszatérő probléma a rengeteg sérülés, ami rendre keresztülhúzza a csapat szezon előtt szőtt terveit.