Megint buszokkal pótolják az esztergomi vonatokat

Fotó: Tevan Imre

-

A villamosítás miatt, és csak este meg hétvégén zárják le a 2-es vasútvonalat.


A nemrég felújított és részben kétvágányúsított Budapest–Esztergom-vasútvonal elhúzódó fejlesztése újabb fázisához érkezik. A felsővezeték-tartó oszlopok felállításával részben már a rekonstrukció alatt elvégzett munkákat már júliusban folytatják a Facebookon terjedő információk szerint.


A budai oldalon átépítették a pályát, de a villamosítás csak most jön


A beruházást a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. tenderét a legolcsóbb ajánlattal, 33,698 milliárd forintért megnyerő konzorcium végzi. Ennek vezetője a Strabag Vasútépítő Kft., tagjai még az MVM Ovit Zrt. és a TRSZ Kft. – írja az iho.hu. A villamosítás határideje a jövő év vége.


Az állomások egy részét is felújították


s munkák is részei a projektnek: elkészül az Angyalföld és Újpest között még hiányzó második vágány, és Angyalföld kulturált megközelítését új aluljáró szolgálja majd a Béke útról. Átépítik az esztergomi állomást, sőt, ide kerül az autóbusz-pályaudvar is.

Az esztergomi vonalon utazók a villamosítás alatt ismét kénytelenek lesznek pótlóbuszra szállni, ám a VS.hu információ szerint ez a hétköznapi forgalmat nap közben nem érinti: vágányzár csak este és hétvégén lesz.