Megint bezár a Várkert Bazár

Fotó: Vs.hu/Kozma Zsuzsi

-

A csütörtök délután, választások előtt ünnepi keretek között átadott bazár vasárnap este bezárt. A felújítás és építkezés második üteme a tervek szerint augusztusra fejeződik be.


A Portfolio értesülései szerint négy napig volt csak látogatható a kinyílt Várkert Bazár. A felújítás folytatódik, április 3-ra az első ütem készült el (ennek részleteiről itt írtunk). Az Ybl Miklós által tervezett részeket újították fel, a régi, helyreállított épületeket adták át. A megnyitóra összesen több mint több mint 30 millió forintot költöttek.

A tervek szerint a nyár végéig befejezik a 900 négyzetméteres rendezvénytermet, az alá tervezett, közel 300 férőhelyes mélygarázst, a budavári királyi kertek felújítását, két új villamosmegállót és egy dunai kikötő építését is. Azt, hogy az építkezések folytatása miatt bezárnak a területek, nem hirdették meg - ezt a helyszínen, például idegenvezetés alatt lehetett megtudni. Egy ma délelőtt kiadott miniszterelnökségi közlemény arról szólt, hogy a Várkert Bazárt három és fél nap alatt több mint ötvenezren látogatták meg.

A déli paloták kiállításait hétfő kivételével továbbra is minden nap ingyenesen meg lehet nézni.

Reagált a kormánybizottság

„A reneszánsz kert építési munkálatai miatt a létesítmény egyes területeit rövid időre lezárták” - írja délutáni közleményében a kormánybizottság. Pontosan a Gloriette-et és a két rámpa feletti sávot említik. A közlés szerint az építési területet úgy fogják kialakítani, hogy az érdeklődők minél több részt látogathassanak a Várkert Bazárból, viszont a „kertrendezés munkálatainak előrehaladásától függ”, mikor lehet többet látni a területből.

A megnyitón készült képeinket itt nézheti meg.