Megint a függetlenek ünnepelhettek az időközi választások után

-

A munkáspárti jelölt szavazatot sem kapott.


Dunaalmáson Ollé Árpádot, a korábbi alpolgármestert választották polgármesterré, a szavazatok csaknem 72 százalékával - mondta Kórósi Emőke, a helyi választási iroda elnöke. Az időközi választáson a szavazásra jogosultak 44,4 százaléka vett részt. Márciusban a volt polgármester indítványozta a testület feloszlatását, mert rövid időn belül a második jelentős befektetőt utasították el a képviselők, ő azonban sem polgármesterként, sem képviselőként nem indult.

Ollé szerint Dunaalmás gazdálkodása stabil, a település idegenforgalmi vonzerejét szeretné kihasználni a további fejlesztésekhez.


Kimaradtak a kezdeményezők

Újra a független Noskó Sándor Gábor lett a Nógrád megyei Kutasó polgármestere. A településen új képviselő-testületet is választottak. Az időközi választáson hárman indultak a polgármesteri posztért. Noskó Sándor Gáborra 42-en, a szintén független Berta Imrére 36-an szavaztak, Bencsik Gábor (Munkáspárt) nem kapott szavazatot - mondta Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője.

A négy képviselői helyért tízen indultak, nyolcan függetlenként, ketten a Munkáspárt jelöltjeként. Mandátumot szerzett Márkus Ferenc (42 szavazat), Márkus Attiláné (41), Besenyei Béla József (36), és Huszár Jánosné (30). Valamennyi új képviselő független. A képviselő-testület márciusban oszlatta fel magát három képviselő indítványára, akik azzal érveltek, hogy bizalmukat vesztették a polgármesterrel szemben. Az önfeloszlatást kezdeményező három független képviselő (Huszár Jánosné, Karasz Gyula és Szabó Erzsébet Mária) közül ketten kimaradtak az új önkormányzatból.