Meghosszabbította a határellenőrzést négy schengeni ország

-

Németország a német-osztrák határon május 13-ig, Norvégia a tengeri kikötőiben március 15-ig, Franciaország a szárazföldi határain március 27-ig, Ausztria pedig a szlovén-osztrák határon március 16-ig hosszabbította meg az intézkedést.


A francia hatóságok továbbra is fenntartják a legmagasabb terrorellenes készültségi szintet, a határátkelőhelyeken visszaállították a szigorú ellenőrzést, de a határokat nem zárták le - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata pénteken. A repülőtereken nagyobb fennakadás nincs, de a megszigorított biztonsági ellenőrzés miatt elutazáskor javasolt jóval az indulás előtt kiérkezni a repülőtérre.

A francia nemzetgyűlés május 26-án éjfélig meghosszabbította az egész ország területén érvényben lévő szükségállapotot. A hatóságok továbbra is fenntartják a legmagasabb terrorellenes készültségi szintet.

A nevezetességek, a turisták által kedvelt közösségi helyek, múzeumok a megszokott nyitva tartásuk szerint látogathatók, de a városokban fokozott a rendőri és katonai jelenlét.

A konzuli szolgálat javasolja a Franciaországba, Párizsba érkezőknek, hogy indulásuk előtt regisztrálják magukat a konzuli szolgálat honlapján található elektronikus nyomtatvány kitöltésével.