Meghosszabbítanák a körúti robbantás gyanúsítottjának előzetesét

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Fél év telt el, a büntetőeljárásról szóló törvény szerint a gyanúsítottnak jelen kell lennie az előzetes meghosszabbításáról döntő tárgyaláson.


Újabb három hónappal hosszabbítaná meg a Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását – írja a Magyar Idők. Simon Richárd ügyész, a KNYF helyettes szóvivője szerint tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, illetve a bűnismétléstől, ezért indítványozzák, hogy a bíróság hosszabbítsa meg P. László ellen a kényszerintézkedést. Mivel fél év telt el, a büntetőeljárásról szóló törvény szerint a gyanúsítottnak jelen kell lennie az előzetes meghosszabbításáról döntő tárgyaláson.

A 24 éves P. László tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút és a Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőrre, amelynek egyik tagját életveszélyesen, a másikat súlyosan megsebesítette. A KNYF előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsított idén februárban beismerő vallomást tett, majd még két napig részletesen válaszolt kihallgatói kérdéseire. Azóta ismét nem hajlandó együttműködni senkivel.

A csütörtöki előzetes letartóztatás meghosszabbításáról döntő tárgyaláson a gyanúsított vallomást is tehet – ha úgy dönt, hogy végre elmondja, miért támadt a rendőrökre.