Meghosszabbítaná a nemzeti konzultáció határidejét a Fidesz

Fotó: Szabó Gábor

-

Minden eddiginél többen küldték vissza kérdőíveket – mondta a frakció szóvivője.


A Fidesz és parlamenti képviselőcsoport arra kéri a kormányt, hosszabbítsa meg a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció határidejét december 1-jéig – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője. Halász azt mondta, még le sem telt a pénteki határidő, de már több mint 1,7 millióan mondtak véleményt a Soros-tervről, ami már most rekordnak számít, hiszen eddig egyik korábbi konzultáción sem vettek részt ilyen sokan.

Halász szerint még most is százezres nagyságrendben érkeznek vissza a kérdőívek, és azt szeretnék, ha mindenki el tudná mondani a véleményét, ezért a pénteki határidő meghosszabbítását kezdeményezik a kormánynál. "Minél többen mondunk nemet a Soros-tervre, annál erősebbek vagyunk."

A lehető legtöbb emberre van szükség, hogy meg tudják védeni Magyarországot a migránsok betelepítésétől, és attól a frontális támadástól, amit Soros György indított Magyarország ellen kizárólag azért, mert nem akar bevándorlóország lenni. Azt kérte, aki eddig nem töltötte ki az íveket, tegye meg.

Azt mondta, Soros most már személyesen is támadást indított, a nemzeti konzultációt támadva vádaskodik, hazudik és fenyeget. Bejelentette, hogy kampányt indít az ország ellen, ehhez médiát vásárolt magának, rájuk uszította a brüsszeli szövetségeseit, a Soros-szervezeteket, és a hírek szerint azok ügyvivői hamarosan az USA-ba utaznak, hogy ott is lejárassák Magyarországot – mondta Halász.

A Magyarország elleni támadások része lesz az uniós költségvetési tárgyalásokon történő nyomásgyakorlás, a brüsszeli számonkérés a Soros-szervezetek átláthatóságáról szóló vitán, és további Orbán-kormányt elítélő nyilatkozatok, megrendelt hírek sorozata – mondta Halász, aki szerint közben már zajlik a Soros-terv végrehajtása is. A közelmúltban elfogadott EP-állásfoglalás kötelező, felső korlát nélküli betelepítési kvótát, az unióba lépő migránsok automatikus letelepítését, felgyorsított családegyesítést, a betelepítést elutasító országok megbüntetését és a Soros-féle NGO-k menekültügyi eljárásokba való bevonását tartalmazza. Ezek mind a Soros-terv részei, és mindent meg fognak tenni, hogy rákényszerítsék a magyar emberekre, és bevándorláspárti kormányt ültessenek a hatalomba – mondta a Fidesz-frakció szóvivője.

A nemzeti konzultációról fórumsorozatot tartottak, ez a folyamat lezárult, de az egyéni képviselők a körzeteikben továbbra is beszélnek erről a témáról, mert most ez a legfontosabb kérdés Magyarország számára – mondta. Szerinte az átláthatósággal semmilyen probléma nincs, a mostani is olyan keretek között zajlik, mint az előző kettő konzultáció.

Az országgyűlési köztisztviselők béremeléséről azt mondta: ahogy a különböző életpályamodelleket fokozatosan vezették be, most is ez történik, az Országgyűlés Hivatalában dolgozók következnek. Ez nem azt jelenti, hogy nem lépnének majd tovább más területek felé.

Arról, hogy Ghánával szorosabbra fűzné Magyarország a kapcsolatokat és sportlétesítmények is épülnek, azt mondta: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még most utazik az afrikai országba. Az a cél, hogy a gazdasági kapcsolatok erősödjenek, ez kölcsönös kell, hogy legyen, és ha ez a magyar érdekeket segíti, helyes.

Arról, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök lakossági fórumán ironizált a Czeglédy-ügy károsultjain, Halász azt mondta: felháborító, hogy a milliárdos, aki nyakig benne van a Czeglédy-botrányban, ezt teszi. Szerinte a volt kormányfőnek tisztáznia kell, miért pénzelték ezt a bűnszervezetet. Nagyon úgy tűnik, hogy Czeglédy stróman lehetett, és az egész ügy mögött Gyurcsány és a baloldal áll – mondta Halász.


Megtörtént

A kormány december 1-jéig meghosszabbítja a nemzeti konzultáció visszaküldési határidejét – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon azt írta, hogy az összesítések szerint már több mint 1,7 millióan mondták el véleményüket a nemzeti konzultáción, ami rekord, ennyien még soha nem vettek részt konzultációban.