Meghívta magához a rendőröket, akik fegyvereket, drogot találtak nála

-

De még mennyit!? Kész fegyvergyára volt a békési férfinek.


Egy ügy miatt behívták a békési rendőrkapitányságra Gy. Lászlót, akitől azt is megkérdezték, hogy mi igaz abból a pletykából, hogy rengeteg fegyvert rejteget a házában. A férfi erre „kijelentette, körülnézhetünk nála, beleegyezett a házkutatásba” – idézi Gáspár Szabolcs alezredest, a Békési Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetőjét a police.hu.


A kiérkező rendőröknek azonban egyre több minden gyanús volt. Előbb fegyvertisztító és ólomöntő készlet kerül a szemük elé, amire a férfi azt mondta, a horgászfelszerelésének tartozékai. Házi készítésű, szivacs fegyvertok? Törékeny üveg szállítására kell – mondta.

Aztán már lőszereket is találtak a rendőrök a garázs fala mögött, majd arra is rájöttek, hogy


a kerti pihenőpad nyitható, és egy távcsöves, hangtompítós puska lapul benne.

A férfi már érezte a vesztét, kérte a rendőröket, hogy menjenek el, de persze maradtak, és további dolgokat is találtak. „A konyhából ballisztikai jegyzetek, tölténykészítésről szóló feljegyzések kerültek elő. A fészerben, egy hordó morzsolt kukoricába rejtett zacskóban kispuskához való lőszereket találtak a zsaruk. Rábukkantak Hollandiából származó, egykor marihuánamagokat tartalmazó eredeti zacskókra is. A házigazda azt állította, ő csak fodormentát palántázott belőlük. A kert végében, a kévékbe rakott kukoricaszár alatt fémállvány lapult puskatartó tokokkal, bennük egy házilag átalakított, távcsöves légfegyverrel. Ezután a zsaruk a tyúkól tetejének lehajtható ajtaja mögött két kész és egy félkész puskát találtak, utóbbinak a csöve hiányzott” – számolt be részletesen a rendőrségi honlap.


A férfi ezek után azt mondta, vadász szeretett volna lenni, de mivel az egy drága hobbi, a fegyvereket saját maga készítette el otthon.

A rendőrök azonban még ekkor sem fejezték be a kutatást, mert a sörétes lőszerekhez nem találtak fegyvert. Ehhez meg kellett látogatni a férfi apjának a házát is, ahol nem csak további lőszereket, hanem „650 gramm növényi morzsalékot, a kábítószeres gyors teszt szerint marihuánát” találtak. A férfi bevallása szerint saját felhasználásra termesztette a növényt.

Az is kiderült, hogy Gy. László két tanyát is bérel, ezeknél találtak a rendőrök:
  • egy sörétes, dupla csövű fegyvert,
  • egy lőfegyverré átalakított olasz gyártmányú riasztópisztolyt,
  • egy légpuskát
  • és egy hatástalanított sörétes fegyvert.
A férfi – aki jelenleg előzetesben ül – azt mondta a nyomozóknak, hogy 1992 óta készít fegyvereket. Azt egyelőre nem tudni, hogy másoknak eladott-e belőlük, jelenleg is nyomoz utána a rendőrség.